Laadpalen elektrische auto's

De provincies Groningen en Drenthe hebben samen met 21 gemeenten 1000 openbare laadpalen voor elektrische auto's besteld. Ook de gemeente Westerwolde doet mee aan deze 'Green Deal' en wil hiermee elektrisch rijden stimuleren. We willen hiermee minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer realiseren. U kunt ook een gratis laadpaal aanvragen op een openbare plek.

Laadpunten op centrale plekken

De gemeente Westerwolde heeft 8 plekken in de gemeente aangewezen als centrale plek voor een elektrische laadpaal. We horen graag uw mening over deze plekken. Uw reactie ontvangen we graag via gemeente@westerwolde.nl of 0599 32 02 20.

Zelf een gratis laadpaal aanvragen

Daarnaast kunt u als inwoner van de gemeente Westerwolde vanaf 1 juli via openbaarladen.nl ook een laadpaal op een openbare plek aanvragen. Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt aan de paal is 29 cent/kWh. Dit is exclusief de kosten voor het gebruik van de laadpas.

Voorwaarden

Voor de aanvraag gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft geen eigen parkeerterrein en moet uw elektrische auto op straat parkeren
  • U woont in de gemeente of u werkt minimaal 20 uur per week in deze gemeente
  • U rijdt of gaat een elektrische auto rijden, die minimaal 50 km elektrisch kan rijden
  • Binnen loopafstand (ongeveer 250 meter) van uw woon- of werkadres is nog geen openbaar laadpunt aanwezig. Het kan ook zijn dat er wel een openbaar laadpunt aanwezig is, maar dat uit de gegevens blijkt dat een nieuw openbaar laadpunt noodzakelijk is. Geef uw verzoek daarom wel altijd door