Koninklijke Onderscheiding in de gemeente Westerwolde

13 januari 2018
Zaterdagavond 13 januari 2018 is de heer Wim Moed (71 jaar) uit Bellingwolde Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Leendert Klaassen reikte de onderscheiding uit in Partycentrum De Meet in Bellingwolde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsvisite en viering van het 90-jarig bestaan van Voetbalvereniging Bellingwolde.

De heer Moed is 56 jaar lid van Voetbalvereniging Bellingwolde en is sinds 1981 bestuurslid. Naast zijn bestuursfunctie zet de heer Moed zich in voor het onderhoud van de velden en de accommodatie. Hij is consul van de vereniging, verzorgt de inkoop van de kantine, maakt de velden wedstrijdklaar, maakt de kleedkamers schoon en zorgt voor het onderhoud van materialen. In het verleden maakte hij zich voor de voetbalvereniging verdienstelijk als scheidsrechter en (jeugd)leider.

De Koninklijke Onderscheiding is een blijk van waardering voor alle vrijwilligersactiviteiten die de heer Moed met een tomeloze energie en groot enthousiasme verricht en heeft verricht voor Voetbalvereniging Bellingwolde. Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert de heer Moed als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.