Kinderen Westerwoldse basisscholen volgen workshops Laidjesfestival

12 januari 2018
Basisschoolkinderen volgen workshop laidjesfestival
Ongeveer 250 enthousiaste leerlingen van 11 basisscholen in de gemeente Westerwolde doen tijdens de Grunneger Weke mee aan het Grunneger Laidjesfestival. Ter voorbereiding op dit liedjesfestival worden vanaf vandaag op de deelnemende basisscholen workshops gegeven door zangers en liedjesmakers Alex Vissering, Olaf Vos en Jean Paul Mensing. De 1e workshop werd vandaag gegeven aan de leerlingen van groep 7/8 van sws De Driesprong in Vriescheloo.

Voorgaande edities bleken een groot succes en daarom wordt het Grunneger Laidjesfestival nu voor het 3e achtereenvolgende jaar georganiseerd. Het liedjesfestival wordt vrijdagavond 9 maart 2018 als startschot van de Grunneger Weke uitgevoerd door alle deelnemende kinderen, onder begeleiding van de professionele gelegenheidsband "De Grunnies". Zowel populaire liedjes als liedjes van bekende Groningers worden opgevoerd.

Met het Grunneger Laidjesfestival hoopt de gemeente Westerwolde kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken. Bovendien is muziek erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Foto: Huisman media