Hernieuwde Noordmee in Sellingen klaar voor eerste bezoekers

5 juni 2019
Gebouw de Noordmee in Sellingen
Vrijdag 7 juni wordt de hernieuwde Noordmee in Sellingen feestelijk geopend door burgemeester Jaap Velema. Sinds januari 2019 is er hard gewerkt aan de verduurzaming van De Noordmee. De nieuwe pachter, PUUR Westerwolde, gebruikt De Noordmee als cursus-, groeps- en vergaderlocatie. Daarnaast wordt een stuk van De Noordmee in gebruik genomen als informatiecentrum van Staatsbosbeheer en Cittaslow Westerwolde. Tijdens de opening wordt onder andere een Cittaslow fietsroute gepresenteerd met De Noordmee als start- en eindpunt.

Bezoekers maken in de hernieuwde Noordmee kennis met het Cittaslow-gedachtegoed en genieten op een plezierige en gastvrije manier van duurzaam lokaal voedsel. Op reservering kunnen bezoekers er ook terecht voor wandelingen, excursies, lezingen, trainingen en workshops verzorgd door PUUR Westerwolde. Naast De Noordmee is een speelbos voor kinderen aangelegd door Staatsbosbeheer. Daarnaast is er een informatiepunt van Staatsbosbeheer met informatie over het Westerwoldse landschap en de vele natuur- en belevingsmogelijkheden. Zowel de duurzame verbouwing als de aanleg van het speelbos zijn mede gerealiseerd door financiële steun van LEADER Oost Groningen.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, duurzaamheid, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit aan de top behoren. Sinds juni 2014 heeft de gemeente Westerwolde het Cittaslow keurmerk.