Herinrichting Westerwolde, publieksdag op 21 mei

Na 30 jaar zijn de werkzaamheden rondom het beekdal van de Ruiten Aa klaar. Het Natuurnetwerk Nederland in Westerwolde is compleet.

Het beekdal is kronkeliger, natter, kleurrijker en gevarieerder. Op zaterdag 21 mei 2022 kunnen belangstellenden het heringerichte gebied beleven tijdens een publieksdag. Diverse gebiedspartners, verantwoordelijk voor de herinrichting van Westerwolde, nemen bezoekers wandelend, fietsend en puzzelend mee langs de afgeronde werkzaamheden van het beekdallandschap. Een feestelijke dag met gratis activiteiten voor jong en oud.


Tijdens de publieksdag kunnen bezoekers al wandelend de weg van de vis volgen langs kronkelige beken. Avonturiers kunnen dwalend door het gebied op zoek naar aanwijzingen en voor de kleintjes liggen schepnetjes klaar om het waterleven van de Ruiten Aa te ontdekken. Ook op de fiets kan het heringerichte gebied van Westerwolde worden beleefd. Informatie over alle activiteiten tijdens de publieksdag is te vinden op de website van ruitenaa.


Natuurnetwerk Nederland


Het Natuurnetwerk Nederland is een netwerk van natuurgebieden. Dit netwerk zorgt voor een groter leefgebied voor planten en dieren, waardoor populaties groeien en sterker worden. Behalve natuur is er in Westerwolde ook volop ruimte om te recreëren met wandel-, fiets- en kanoroutes.