Help jij de komende verkiezingen mee op het stembureau?

30 januari 2019
meerdere bordjes stembureaus
Op woensdag 20 maart 2019 mag je naar de stembus. Je kunt dan stemmen voor de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap. Stemmen kan op 1 van de 23 stembureaus in onze gemeente. Voor deze stembureaus zijn wij op zoek naar inwoners die willen helpen. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan! Helpen op een stembureau is niet alleen heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk!

Wat ga je doen?

Als lid van een stembureau zorg je ervoor dat de stemming goed verloopt. Je doet lichte administratieve werkzaamheden en ontvangt hiervoor een vergoeding van € 100. De werkzaamheden op het stembureau beginnen om 7.00 uur en eindigen ’s avonds na het tellen van de stemmen. Je kunt ingedeeld worden in een ochtend/middagdienst (van 7.00 tot 15.00 uur) of een middag/avonddienst (vanaf 14.30 uur tot na de telling). De stembureaus sluiten om 21.00 uur.

Training

Als stembureaulid ben je verplicht een training te volgen. Deze training vindt plaats in februari of maart. De training bereidt je voor op de werkzaamheden in het stembureau.

Heb je belangstelling?

Wij zoeken in totaal 46 inwoners die op 1 van onze stembureaus willen helpen. Lijkt je dit leuk? Stuur dan vóór 15 februari een mail naar gemeente@westerwolde.nl. Zet in de mail je naam en woonplaats. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met telefoonnummer 0599 32 02 20.

Bij meer dan 46 aanmeldingen kan het zijn dat wij je gegevens bewaren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei 2019.