Groot onderhoud N969 (tussen Blijham en Bellingwolde)

De Provincie Groningen gaat onderhoud uitvoeren aan de N969 tussen Blijham en Bellingwolde. De hoofdrijbaan en de parallelweg zullen worden voorzien van nieuw asfalt en ook de brug over de Westerwoldsche AA (Langebrug) wordt aangepakt.

Dit werk staat gepland vanaf maandag 20 mei tot en met vrijdag 28 juni 2019.  Up date: de werkzaamheden aan de brug hebben vertraging opgelopen. Naar verwachting gaat de weg nu op 5 juli rond 17.00 uur open.

  • Fase 1: gestart wordt met het gedeelte vanaf de kom Bellingwolde tot aan de Langebrug, de brug over de Westerwoldse Aa. De hoofdrijbaan en de parallelweg krijgen hier nieuw asfalt. Fietsers en langzaam verkeer worden over het werkvak geleid. Deze fase duurt ongeveer 2 weken.
  • Fase 2: De N969 van de Langebrug tot aan de kruising Hoofdweg te Blijham. Tijdens deze fase krijgt de hoofdrijbaan nieuwe asfaltlagen en wordt de parallelweg tot de kruising Voorwoldweg aangepakt. Binnen de kom van Blijham krijgt de hoofdrijbaan rode asfaltstroken aan beide zijkanten, waardoor de weg smaller lijkt. Ook worden de kruispunten veiliger gemaakt. Verder komen er nieuwe oplegblokken onder de Langebrug en wordt de brug beschermd tegen roest.
  • Fase 3:  De N969 krijgt tussen de kruising met de Hoofdweg tot aan de rotonde N368 nieuw asfalt en er komen nieuwe  signaleringslussen, die de lichtstroken op het fietspad activeren als er een auto over rijdt. Het kruispunt blijft zo  lang mogelijk open, zodat het verkeer in en uit Blijham er zo min mogelijk hinder van heeft.

Brug over de Westerwoldse Aa

In dezelfde periode als de werkzaamheden aan de N969 plaatsvinden, wordt ook onderhoud gepleegd aan de brug over de Westerwoldse Aa. Dit zal ongeveer 3 weken in de maand juni in beslag nemen. (Brom)fietsers kunnen met enige hinder de brug passeren, maar gemotoriseerd verkeer zal gedurende die 3 weken via een omleidingsroute van en naar Blijham moeten rijden.

Voor deze werkzaamheden is een gehele stremming voor het gemotoriseerde verkeer van de N969 tussen Blijham en Bellingwolde noodzakelijk. De fietsers kunnen wel gebruik maken van de reguliere route, via de hoofdrijbaan of de parallelweg. Ze zullen met behulp van verkeersregelaars veilig over het werk geleid worden.

Ook hulpdiensten mét OGS kunnen er langs. Omdat de parallelweg en de hoofdrijbaan niet gelijktijdig worden geasfalteerd, is er altijd een weg vrij.

 

Omleidingsroutes: