Gratis Veilig Wonen Scans voor inwoners Westerwolde

2 oktober 2019
Politie en burgemeester Velema tijdens Veilig Wonen Scan
Om inbraken in Westerwolde tegen te gaan, biedt de gemeente Westerwolde samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de politie en woningcorporatie Acantus 50 gratis ‘Veilig Wonen Scans’ aan. Tijdens zo’n scan wordt een woning van binnen én buiten gecontroleerd op veiligheid. Maandag 7 oktober is burgemeester Jaap Velema aanwezig bij de eerste scan in Westerwolde. Vanaf dat moment kunnen inwoners zich aanmelden voor de gratis scan.

Iedere woninginbraak is er één te veel

Een inbraak veroorzaakt vaak niet alleen materiële schade, maar ook emotionele schade. Burgemeester Jaap Velema: “Een inbraak heeft een grote impact op het gevoel van veiligheid. Daarom willen wij er samen met inwoners voor zorgen dat de kans op een woninginbraak kleiner wordt zodat zij zich veilig voelen in hun woonomgeving.” Vanaf 7 oktober, tijdens de ‘Week van de Veiligheid’, kunnen inwoners zich aanmelden voor een Veilig Wonen Scan via westerwolde.nl/veilig-wonen-scan (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie over de Veilig Wonen Scan

Op afspraak komt een onafhankelijk adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bij inwoners thuis om de woning te controleren. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en inwoners krijgen praktische tips over wat ze zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. Klik hier om u aan te melden.