Gemeenteraad Westerwolde stelt ruim €500.000 extra beschikbaar voor de verbouwing van RSG Ter Apel

11 april 2019
gebouw RSG Ter Apel
Op 10 april 2019 heeft de gemeenteraad van Westerwolde besloten om RSG Ter Apel te steunen met een extra financiële bijdrage van €545.000,- . Hiermee verwacht RSG Ter Apel het begrotingstekort voor de verbouwing en nieuwbouw op te kunnen lossen.

In het najaar van 2018 heeft de directie van de RSG Ter Apel de gemeente Westerwolde laten weten dat ze een tekort verwachtten van €2.246.000,-. Oorzaak van het tekort was vooral de extreme prijsstijging in de bouwwereld. RSG Ter Apel en gemeente zijn hard op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen voor dit financiële probleem. Er zijn onder andere aanpassingen gedaan in het ontwerp, maar het tekort was hiermee nog niet helemaal opgelost.

RSG heeft daarom een extra bijdrage gevraagd aan de gemeenteraad van Westerwolde. Ook heeft de gemeente een subsidie aangevraagd bij de provincie Groningen in het kader van leefbaarheid. De provincie neemt hierover in mei een besluit. Bij toekenning van de subsidie, wordt de bijdrage vanuit de gemeente Westerwolde verlaagd.

Toekomstbestendig

Ter Apel houdt hiermee een toekomstbestendige onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs. Het wordt daarom gezien als een noodzakelijk investering in het onderwijs in de gemeente Westerwolde en omstreken. In 2017 heeft de gemeenteraad van toenmalige gemeente Vlagtwedde al ingestemd met een bijdrage van 12 miljoen voor het hele project.

In de zomer van 2021 moet de nieuwbouw en de verbouwing van het monumentale deel afgerond zijn. Benieuwd naar hoe RSG Ter Apel er dan uit ziet? Op youtube kun je het ontwerp bekijken.