Expositie Truusje van Brummelen-Saadhoff in gemeentehuis Sellingen

4 april 2019
Schilderij van Truusje van Brummelen
Expositie schilderijen Truusje van Brummelen-Saadhoff uit Ter Apel in het gemeentehuis Sellingen van 3 april tot 1 juli 2019.

Truusje van Brummelen-Saadhoff is altijd een dromer geweest. Met een penseel in de hand stapt ze in haar eigen droomwereld. En als het moet, stap ze er gewoon weer uit. Tekenen en later ook schilderen zijn altijd haar passie geweest. Vanaf 1981 kwamen de eerste schilderijen van haar hand. Aanvankelijk met olieverf, sinds 1989 verlegde ze het accent naar aquarelleren en nog weer later ging het werken met acrylverf de boventoon voeren. Ze heeft ook cursussen gegeven, op locatie maar ook in eigen atelier.

Schilderde Truusje van Brummelen-Saadhoff aanvankelijk uitsluitend realistisch, meer en meer kwam ze tot de overtuiging dat haar hart daar niet bij ligt. Ze verruimde haar horizon en ging abstracter werken. Levendig, voelbaar en expressief zijn typeringen die op haar werk van toepassing zijn. Het licht is voelbaar en zichtbaar in elk schilderij.

"Ik hoop, dat de mensen die naar mijn werk kijken er iets aan zullen hebben. Vaak loop ik rond met een hoofd vol ideeën. Daar vloeien de kleuren en onderwerpen of composities uit voort."

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.