Expositie in het gemeentehuis in Wedde

5 februari 2020
Expositie schilderijen van de heer Ieke van der Wal uit Stadskanaal in het gemeentehuis in Wedde van 3 februari tot 30 april 2020.

Ieke van der Wal uit Stadskanaal is geboren in Elahuizen een dorp in zuidwest Friesland aan het meer de Fluessen. Hij tekende als kind heel wat schetsboeken vol met verschillend materiaal. Op latere leeftijd is hij begonnen met schilderen o.a. met olieverf.  Na zijn studie voor de akten Tekenen en Voortgezette Studie Handenarbeid heeft in het kader van bijscholingscursus Tekenen gedurende 2 jaar avondlessen gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen. Ruim 30 jaar was hij werkzaam in het voorgezet onderwijs. Na zijn pensionering heeft hij zich toegelegd op het aquarelleren.

‘Naar aanleiding van schetsjes en foto’s ga ik thuis aan het werk en probeer ik het accent te leggen op dat wat mij het meest getroffen heeft’.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 19.00 uur of op afspraak.