Eerste resultaten educatieproject Cittaslow zichtbaar

29 maart 2018
In september 2017 is het educatieproject Cittaslow van start gegaan. Inmiddels zijn de eerste resultaten van dit project zichtbaar in de vorm van drie gevilte slakken met daarop de natuurgedachten van leerlingen van alle negentien deelnemende basisscholen. De slakken zijn ontworpen door kunstenares Agnes Spruit en zullen in de maand april een rondreis maken van school naar school.

Het onderwijsproject ging in het najaar van start met een eerste workshop. In Bourtange bezochten leerlingen de expositie ‘Rondedans met Moeder Aarde’ van Agnes Spruit. In het voorjaar komt een vervolg met de workshops tradities, streekproducten, infrastructuur en landschap. Centraal staat de leefwereld van kinderen en wat Westerwolde voor hen bijzonder maakt. Tijdens alle workshops maken de kinderen iets tastbaars dat tijdens de week van ‘Westerwolde Rijgt’ (15 t/m 24 juni 2018) op vier locaties zal worden gepresenteerd. De workshops zijn een samenwerking tussen IVN, Het Groninger Landschap, mobiele Bakkerij de Eenvoud, kunstenaar Stefan de Keijser en Ger’s Ezelstal in Vriescheloo.

Met het educatieproject Cittaslow leren kinderen van 2 t/m 12 jaar landschapselementen in hun eigen omgeving bewust te bekijken en ervaren en maken ze kennis met kunst. De gemeente Westerwolde betrekt hiermee op een actieve manier haar jongste inwoners bij Cittaslow.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.