Dou mit aan d'Grunneger Weke!

10 januari 2018
Van 9 t/m 17 maart 2018 kunt u weer volop genieten van de diverse activiteiten tijdens de Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde. Wilt u een activiteit organiseren in de Grunneger Weke? Of deelnemen aan de afsluitende Westerwoldse Landdag? Meld u dan vóór 25 januari 2018 aan via 0599 32 02 20 of via gemeente@westerwolde.nl. Ook kunt u natuurlijk weer meedoen aan de Grunneger schriefwedstried.

Westerwoldse Landdag

We sluiten de week af met een een Westerwoldse Landdag op zaterdag 17 maart in het gemeentehuis in Sellingen. Er is deze dag vanalles te doen op de informatiemarkt, ook kunt u  een 'broescursus' Gronings en lezingen volgen en historisch filmmateriaal bekijkenen. Noteer deze dag alvast in uw agenda!

Doe mee aan de Grunneger Schriefwedstried!

Bent u 18 jaar en ouder? En vindt u het leuk om in het Gronings te schrijven? Doe dan mee aan de Grunneger Schriefwedstried! U kunt zowel verhalen als gedichten inzenden. Deze dienen door u zelf geschreven te zijn in de Groninger streektaal. Uw inzending kunt u tot 1 februari 2018 opsturen naar de gemeente Westerwolde, Postbus 14, 9550 AA Sellingen of mailen naar gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van ‘Schriefwedstried’.

De winnende verhalen en gedichten worden beloond met een geldbedrag. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 maart. Ingezonden werken worden in een verzamelbundel geplaatst. Voor deelname geldt het volgende reglement.

Reglement deelname Grunneger schriefwedstried

  • U dient maximaal 2 werkstukken in (2 verhalen of 2 gedichten per persoon / of 1 verhaal en 1 gedicht)
  • Per inzending geldt een maximum van 2 kantjes A4 getypt of 3 A4’tjes geschreven
  • Het mag alleen een eigen verhaal/gedicht zijn, dus niet een vertaald bestaand werkstuk
  • Er wordt niet uitsluitend naar de spelling gekeken. Wel behoudt de jury zich het recht voor om bij publicatie van inzendingen de spelling aan te passen, mits het ingezonden werk dat toelaat
  • U gaat akkoord met het plaatsen van uw ingezonden werk in een verzamelbundel
  • Inzendingen blijven eigendom van de organiserende instanties
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Alle activiteiten op een rij

Binnenkort vindt u op onze website alle activiteiten in de Grunneger Weke op een rij. Ook ontvangt u halverwege februari een folder op de deurmat.