Burgemeester Velema en wethouder Potze ontbijten met basisschoolkinderen

7 november 2019
Ontbijt schoolkinderen met burgemeester Jaap Velema en wethouder Wietze Potze
Donderdagochtend 7 november 2019 ontvingen burgemeester Jaap Velema en wethouder Wietze Potze in het gemeentehuis in Sellingen 26 leerlingen van groep 7 en 8 van de Bonifatiusschool uit Ter Apel. Ze gingen samen met de scholieren een door de school meegebracht ontbijt nuttigen. Dit gebeurde in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens het ontbijt wisselden de burgemeester en de wethouder met de kinderen van gedachten over het belang van een goed ontbijt. Het thema van de ontbijtweek, die duurt van 4 tot en met 8 november, is ‘Neem tijd voor je ontbijt!’.

Goed doel

Burgemeester Jaap Velema en wethouder Wietze Potze betaalden symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrachten met een donatie aan het door het Nationaal Schoolontbijt gekozen goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat ‘Het Vergeten Kind’. Er zijn helaas nog steeds kinderen die verwaarloosd en/of mishandeld worden. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.