Burgemeester en brandweer samen op kraambezoek

22 november 2018
Baby met rompertje Westerwolde
Donderdag 22 november 2018 zijn burgemeester Leendert Klaassen en de brandweer op kraambezoek geweest bij de familie Mulder in Vlagtwedde. Dit deden zij in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken. De brandweer deed tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatste een rookmelder in de woning van de familie Mulder.

Louette Mulder is geboren op 1 oktober 2018. Daarmee was ze de 1e nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Westerwolde tijdens de brandpreventieweken en kreeg de familie Mulder een gratis veiligheidscheck.

Het huis extra brandveilig maken

Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken en zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Bij 25% van alle woningbranden gaat het om gezinnen met kinderen. Daarom wil de Brandweer Groningen samen met de Groningse gemeenten en de Groninger ziekenhuizen dit jaar aandacht besteden aan brandveiligheid bij gezinnen met jonge kinderen. Ouders ontvangen tijdens de brandpreventieweken bij het doen van aangifte van hun pasgeboren kindje bij de gemeente of in het ziekenhuis een tas met cadeautjes en een brandveiligheidscheck om zelf de woning brandveiliger te kunnen maken.

‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De belangrijkste maatregelen voor een brandveilig huis zijn te vinden op brandweer.nl/rozewolk.