Brandweerlieden onderscheiden voor hun inzet

26 oktober 2020
Brandweerlieden en vrijwilligers onderscheiden
Op vrijdagavond 23 oktober zijn Alidus Hofsteenge (61) en Ontjo Smith (57) uit Vriescheloo Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De twee gedecoreerden ontvangen de Koninklijke onderscheiding op de stoep bij hun voordeur van burgemeester Jaap Velema. Daarnaast ontvangen Gea van der Veen (41) en Gerrie Geuken (48) een oorkonde met een onderscheiding voor hun vrijwilligerswerk bij de brandweer. De uitreiking vindt plaats volgens de richtlijnen van het RIVM.

Alidus Hofsteenge en Ontjo Smith hebben zich op een bijzonder wijze als vrijwilliger bij de brandweer ingezet. Zij worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen en/of anderen hebben gestimuleerd.

  • Alidus Hofsteenge is sinds 13 september 1993 lid van de vrijwillige brandweer. Op dit moment werkt hij als chauffeur, pompbedienaar en manschap bij de blusgroep Bellingwolde.
  • Ontjo Smith is sinds 1 oktober 1993 lid van de vrijwillige brandweer. Op dit moment werkt hij als chauffeur, pompbedienaar en manschap bij de blusgroep Bellingwolde.

Gerrie Geuken en Gea van der Veen zijn al 12,5 jaar vrijwilliger voor de blusgroep Bellingwolde. Zij ontvangen hiervoor een oorkonde met een onderscheiding.