Automatische incasso aanvragen of wijzigen

U kunt de gemeentelijke belastingen zelf overmaken, maar u kunt ook een automatische incasso instellen. Hiermee geeft u toestemming om het bedrag in 10 termijnen af te schrijven. Het afschrijven gebeurt telkens aan het einde van de maand. U kunt met DigiD automatisch betalen aanvragen en stopzetten. Ook kunt u uw rekeningnummer wijzigen.

Automatische incasso

  • Had u een automatische incasso lopen bij de voormalige gemeente Bellingwedde of Vlagtwedde? Dan blijft deze van kracht. U hoeft geen actie te ondernemen
  • Automatisch betalen loopt door totdat u het zelf stop zet. Stopzetten kan elk moment via bovenstaand formulier
  • U kunt elke automatische afschrijving laten terugboeken. Kijk op uw internetbankieren of neem contact op met uw bank

Internetbankieren? Let op rekeningnummer

Heeft u eerder betaald via internetbankieren? Pas dan nu eenmalig de naam en het rekeningnummer van de gemeente Westerwolde in uw adresboek aan. Het bankrekeningnummer van de gemeente Westerwolde is NL76BNGH0285172875. Woont u in het buitenland, vermeld dan eerst BNGH NL 2G.

Storno

Een storno is een automatische incasso die door de bank niet wordt uitgevoerd. Dit kan op uw initiatief of er staat bijvoorbeeld onvoldoende saldo op uw rekening. Als uw bank de automatische incasso twee maanden achter elkaar niet kan uitvoeren, dan wordt de machtiging door de gemeente beëindigd voor de lopende aanslagen gemeentelijke belastingen.