Ali Flikkema stopt als gemeentesecretaris van Westerwolde

3 juli 2019
Foto gemeentesecretaris
Ali Flikkema stopt per 1 augustus als gemeentesecretaris van de gemeente Westerwolde. College en gemeentesecretaris zijn samen tot de conclusie gekomen dat de kwaliteit van Flikkema ligt bij de rol als hoofd van de organisatie en minder op rol van eerste adviseur van het college.

“De nadruk op de rol van secretaris voor het college is groter dan ik had verwacht. Mijn hart ligt bij de ontwikkeling van de organisatie. In de functie van gemeentesecretaris kan ik de passie die ik hiervoor heb onvoldoende kwijt.” Aldus Flikkema, die de komende periode in deeltijd als leidinggevende op de afdeling Programma’s en Projecten aan de slag gaat en als adviseur voor college en management actief blijft voor de ontwikkeling van de ambtelijke organisatie.

Het college betreurt het aftreden van Flikkema maar geeft aan blij te zijn dat ze betrokken blijft bij de gemeente Westerwolde zodat de in 2018 opgestarte organisatieontwikkeling tot een goed resultaat kan worden gebracht.

Flikkema startte in november 2018 als gemeentesecretaris van Westerwolde. De gemeente gaat nu opzoek naar een vervanger. Loco-secretaris Harby Scheper neemt de functie tot 1 januari 2020 waar.