266 leerlingen doen mee aan Grunneger Laidjesfestival op 22 maart

13 maart 2019
Workshop Laidjesfestival 2019
Maar liefst 266 enthousiaste leerlingen van 12 basisscholen in de gemeente Westerwolde doen op vrijdag 22 maart 2019 in de sporthal in Ter Apel mee aan het Grunneger Laidjesfestival. Onder begeleiding van de gelegenheidsband ‘De Grunnies’ zingen zij, in het Gronings, populaire liedjes en liedjes van bekende Groningers. Het publiek bestaat uit de ouders/verzorgers van de deelnemende leerlingen. Met het liedjesfestival hoopt de gemeente kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken.

Ter voorbereiding op het liedjesfestival hebben alle deelnemende basisscholen workshops gevolgd van zangers en liedjesmakers Alex Vissering en Olaf Vos en van de bedenker van het liedjesfestival, Jean Paul Mensing.

Deelnemende scholen

Aan het liedjesfestival doen leerlingen mee van Sws De Driesprong uit Vriescheloo, Obs Willem Lodewijck uit Bourtange, Obs De Clockeslach uit Vlagtwedde, Obs De Klimop uit Ter Apelkanaal, Obs Plaggenborg uit Jipsinghuizen, Cbs Gebint uit Sellingen, Obs Op d’Esch uit Sellingen, RKbs Bonifatius uit Ter Apel, Obs De Vlinder uit Ter Apel, Cbs De Hoeksteen uit Ter Apel, RKbs H. Gerardus uit Ter Apel en de Interschool uit Ter Apel.

Grunneger Weke

Van 15 tot en met 24 maart 2019 vindt in Westerwolde een Grunneger Weke plaats. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeente. Het  liedjesfestival is één van de vele activiteiten.